Зинедин Зидан изведе Реал (Мадрид) до изключителен требъл от международни трофеи в рамките на седем месеца. За по-малко от година начело на „белия балет“ 44-годишният французин изведе испанския гранд до триумф в Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Трите трофея бяха спечелени на неутрални терени – Милано, Трондхайм и Йокохама, но по-любопитното е, че и трите пъти на Реал (Мадрид) не му стигна редовното време и игра продълженията преди да вдигне съответния трофей.

Във финала на Шампионската лига на 28 май „белият балет“ направи 1:1 с Атлетико (Мадрид) в редовното време и се стигна до продължения, в които не падна нов гол. Така носителят на трофея беше определен след изпълнение на дузпи, които бяха решени след пропуск на Хуанфран и точен удар на Кристиано Роналдо.

На 9 август на стадион „Леркендал“ в Трондхайм Реал (Мадрид) спечели Суперкупата на Европа след успех с 3:2 над Севиля след продължения (2:2 в редовното време) и победен гол на Дани Карвахал в 119-ата минута.

Днес Зидан изведе Кралския клуб до световния клубен връх в Йокохама. До това обаче също се стигна след два допълнителни периода от по 15 минути, след като в редовното време Реал (Мадрид) направи 2:2 срещу японския шампион Кашима Антлърс. В продълженията Кристиано Роналдо вкара два пъти, за да донесе победата на „белия балет“ с 4:2.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ