ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Тленните останки на легендата Диего Армандо Марадона почиват в частното гробище "Jardin Bella Vista", в същия парцел, в който е майка му Доня Тота. Но днес, два дни след неговия 62-и рожден ден (30 oктомври), паметната плоча липсва. Това логично създава мистерия сред феновете.

Слуховете станаха толкова силни, че журналистът Фабиан Рубино от "Grupo América" отиде в западната част на аржентинската столица Буенос Айрес, за да провери къде е изчезнала надгробната плоча и сподели две версии за събитието, които оставят повече съмнения, отколкото да разплетат мистерията. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Едната е, че служителите oт охраната на гробищата са свалили мраморния плакет, защото са искали да го откраднат, а другата е просто по семейно решение, за да не се знае къде е гробът на легендата и да не бъде обект на фенски нападения, пише "Труд"

Тленните останки на Марадона са едни от най-охраняваните в страната от 26 ноември 2020 г. насам, особено след като феновете постоянно се опитват да се промъкнат в гробището. Това обаче е донякъде трудно, защото никой не може да посети Дон Диего, освен ако не е регистриран член на семейството или упълномощен приятел.

Политически лидери, спортни знаменитости или туристи, които пътуват хиляди километри, не се приемат. Положението на другите хора, които имат близък там, е различно, въпреки че би било малко трудно да се намери гробът в имот, който има 13 хектара и всички гробове са еднакви.

„Много често ни се случва член на семейството да идва от друг парцел и да ни пита „хей, Диего е тук, нали?“ Приемаме го с голямо уважение", каза Марио Асеведо, отговарящ за поддръжката на гробището, цитиран от вестник "Clarín".

Всички гробове са идентични, върху тях може да се оставят само естествени цветя. Забранено е приближаването на по-малко от 15 метра от гроба на Диего Армандо Марадона.

„Има полицейски агент от Буенос Айрес, назначен от съда 24 часа в денонощието, който изпълнява искането на семейството, а именно никой да не прави снимки на надгробната плоча“, обяснява Даниел Де ла Вега, вицепрезидент на "Jardín Bella Vista".

Има стълб с куполна камера за наблюдение и рефлектор, в който са вкопани кабели, за да не се нарушава естетиката на имота, и тя контролира всички, които се движат в района.

На гробищната плоча на Марадона има две изречения. Едното беше поискано от него преди 15 години, когато беше водещ на "La Noche del Diez" по Канал 13 и той си направи самоинтервю. Той каза, че иска един ден на последното му земно място да пише „Благодаря на топката!“. Другият надпис е избран от семейството и приятелите му, който казва „Липсваш ни“.

Гробът на Дон Диего се намира над тези на родителите му Далма Салвадора Франко (Доня Тота) и Дон Диего „Читоро“. 

В "Bella Vista Garden" има 35 хиляди парцела с размери метър на два метра на три метра дълбочина. Всеки има три нива с капацитет за поставяне на три ковчега (с 40 сантиметра разстояние между тях) или девет урни. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК