Мод. Това е името на жената, от която се очаква заветното „да“. Фамилията й е... Гризман. Мод Гризман е сестрата на звездата на Атлетико Мадрид и френския национален отбор Антоан Гризман. Освен един от най-близките, тя е и мениджър на футболиста.

Това обяснява солидното й присъствие в публичното пространство. Особено напоследък, когато се очакват преговорите и евентуално финализирането на договора между Атлетико Мадрид, Гризман и Барселона.

Според радио „Каталуня“ шефовете на Барса вече са провели среща със сестрата на Гризман миналата седмица. На нея от страна на Барселона са присъствали президентът Хосеп Мария Бартомеу, вицепрезидентът Жорди Местре, изпълнителният директор Оскар Грал, генералният директор Пеп Сегура и техническият секретар Роберт Фернандес.

От страна на Антоан освен сестра му Мод е присъствал и адвокатът на футболиста.

Според информацията, на срещата са били договорени личните условия на Гризман с Барселона. Годишната му заплата ще е 20 млн. евро, остава да се доуточнят дребни детайли.

Антоан Гризман има договор с Атлетико Мадрид до лятото на 2022 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него възлиза на 100 милиона евро.

На 11 ноември 2015 година Мод Гризман е сред заложниците в зала "Батаклан", но успява да се измъкне невредима след касапницата.

Разказът й от клането в Париж отекват и до днес. 40 минути след началото на Eagles of Death Metal чула силни гърмежи разтресли "Батаклан". Никой не знаел какво се случва. "Първоначално си помислихме, че е някаква шега и че е част от шоуто. Но след това чухме писъци", спомня си Мод.

Задно с приятели били изтласкани към десния ъгъл на сцената, след като в залата нахлули трима терористи с автомати и гранати. Двамата с него се хвърлили на земята в опит да избегнат куршумите, а межу тях легнала жена.

Мод лежала по очи и не помръдвала. "Ако мръднеш, си пътник. Човек до мен помръдна и го застреляха. Просто го застреляха и го чух как пада."

Сестрата на футболиста не помни как е изглеждала жената до нея. Блондинка или брюнетка, ниска или висока... Нищо. Но никога няма да забрави ръцете й. Спомените й за подробностите са откъслечни - колко са били терористите, къде са били в залата и какво са крещели. Но помни стрелбата на автоматите, затишието след това и новите откоси. Помни и как свалила тежките си обувки Dr. Martens, за да тича по-бързо. Помни и спринта си към вратата, когато най-после дошла полицията, както и безжизнения труп на продавача на фланелки и дискове, пред чийто щанд се спряла преди концерта.

С останалите оцелели се събрали на стотина метра от залата, докато полицията продължавала операцията си и звъннала на майка си от мобилния телефон на Симон. "Крещях само "Вън съм! Вън съм!" безброй пъти, защото не знаех какво друго да кажа." Към 2:00 ч. след полунощ най-после успели да си хванат такси и да се приберат.

"Дрехите ми бяха напоени с кръв, а шофьорът се притесняваше за седалките на колата."

През януари 2016 година Мод започнала работа при брат си Антоан. Нещо като PR. Завършила е връзки с обществеността и иска да помогне на Гризман да се обвързва с подходящите партньори. Наясно е, че понякога бизнесът и семейството не бива да се смесват, но няма притеснения. С Антоан от малки са много близки и имат специални взаимоотношения. Израснали са тук, в Макон, на около час от Лион и винаги го е подкрепяла да стане футболист.

Дори и сега, когато Антоан Гризман е суперзвезда от световна класа, тя гледа на него като по-малък брат. Въпреки че той е в Мадрид, а тя живее в Париж, често идват да видят родителите си в Макон, където футболистът е със статут на полубожество.

Сестрата на Гризман е усмихната и симпатична. Тя е на 28, но се облича по-скоро тийнейджърски. Косата й е огненочервена, а тялото й е покрито с татуировки. Част от мастилото е отишло за изписването на имената на двамата й братя - Антоан и Тео и рождените им дати. Сега от нея зависи дали Антоан ще заиграе в Барселона и ще бъде осъществен един от най-горещите летни трансфери...