Таврия (Симферопол), клубът състезаващ се във второто ниво на футбола в Украйна спира да съществува. Новината съобщиха симфирополци, използвайки социалните мрежи.

"Скъпи наши привърженици и всички любители на футбола. Трябва да ви информираме за прекратяването на работата на спортния клуб Таврия. За съжаление отново тежки изпитания не за първи път ни спират.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Първият шампион на независима Украйна прекрати съществуването си през 2014 година заради анексирането на Крим. След това последваха много наши опити да възстановим клуба и да намерим поддръжка, за да върнем тима в професионалния футбол. Направихме го благодарение на новото ръководство, намерихме съмишленици, усилихме състава, но сега отново заради войната трябва да спрем. Вярваме, че това обръщение няма да е последно и ще се видим отново на зелените терени на Украйна", се казва в изявление на клуба във социалната мрежа Фейсбук.

Таврия е шампион на Украйна за 1992 година, а през 2010 година спечели и Купата на страната. След анексирането на Крим през 2014 година Таврия се позиционира в село Мариановка в Херсонска област.