Знаменитият германски треньор Феликс Магат се завърна в професията след петгодишна пауза. 68-годишният бивш наставник на Хамбургер, Байерн, Волфсбург и др. е натоварен със задачата да спаси Херта от изпадане от Бундеслигата.

Двукратният световен вицешампион наследява на поста уволнения вчера Тайфун Коркут. Договорът на Магат е до края на сезона. В момента тимът от Берлин заема предпоследното 17-о място в класирането с 23 точки, на две точки от зоната на оцеляването.

Феликс Магат, който с националния отбор на Германия е европейски шампион за 1980 г., за последно беше начело на отбор през 2017 г., когато се раздели с китайския Шандонг Луненг. От 2020 г. той беше част от проекта „FLYERALARM Global Soccer“ и покрай него се занимаваше с развитието на германския Вюрцбургер Кикерс и австрийския Адмира Вакер Мьодлинг.

През богата си треньорска кариера, преминала през 10 клуба, Магат е спечелил три шампионски титли на Германия (две с Байерн и една с Волфсбург), две национални купи (с баварците) и една купа на Лигата (с гранда от Мюнхен). Три пъти е избиран за треньор №1 на Германия (2003, 2005 и 2009 г.).