Халфът на Левски Давиде Мариани е един от швейцарските играчи, които заслужават шанс да получат повикватлена за националния отбор. Това смятат редица медии и фенове.

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович се принуди да направи рокада в тима си заради контузия на Бреел Емболо. И покани на негово място Димитри Оберлин от Базел. Решението му обаче не бе прието много добре от журналистите, които извадиха няколко имена, които са по-заслужили да бъдат в националния тим.

Сред тях попада и Давиде Мариани. Халфът на Левски е втори голмайстор от началото на сезона за "сините" с 5 попадения, а освен това има 7 асистенции и е твърд титуляр в тима на Славиша Стоянович. Добрите му изяви не остават незабелязани.

"Давиде Мариани се осмели през лятото да премине в чуждестранен клуб. Малко изненадващо се озова в Левски (София). Сезонът започна лошо с отпадане от Вадуц в Лига Европа, но сега нещата вървят добре за клуба. Левски е на трето място в първенството и в борбата за титлата, а Мариани е неоспорим титуляр. Има 5 гола и 7 асистенции. Определено липсва на ФК Цюрих и е готов за националния отбор", пишат в Швейцария.