Израел размаза у дома Австрия с 5:2 в зрелищен сблъсък от група F на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар. Манор Соломон (5), Мунас Дабур (20) и Еран Захави (33) дадоха класически и комфортен аванс на домакините, но австрийците върнаха два гола чрез Кристоф Баумгартнер (42) и Марко Арнаутович (55). Шон Вайсман (58) се разписа за 4:2, а в самия край Еран Захави (90) вкара ново попадение и оформи крайния резултат.

В друга среща от тази група Дания се измъчи при визитата си на Фарьорските острови и все пак спечели с 1:0 след гол на Йонас Винд (85) в края, за да запише пета поредна победа от пет мача. Домакините завършиха мача в намален състав след червения картон на Йоенсен шест минути преди края на редовното време.

Шотландия също спечели с 1:0, но в домакинството си на Молдова, а голът бе дело на Линдън Дайкс (14) след по-малко от четвърт час игра.

След тези резултати лидер в групата е Дания с 15 точки пред Израел с 10, Шотландия с 8 и Австрия със 7. Фарьорските острови и Молдова имат по точка в актива си.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ОТ СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ В ЕВРОПА - ТУК!