Норвегия и гостуващият тим на Швеция завършиха зрелищно 3:3 в скандинавския сблъсък от група „F“ на квалификациите за Евро 2020.

През първата част падна само един гол и той бе дело на Бьорн Йонсен (41) от домакините, а асистиралият му Джошуа Кинг (59) удвои аванса им след пас на Хенриксен. Последва пълен обрат за гостите след голове на Виктор Клаесон (70) и Робин Куайсон (90+1), както и автогол в 86-ата минута Хавард Нордвейт. В 70-ата минута Андреас Гранквист от гостите пропусна дузпа, а драмата бе пълна в последните секунди на добавеното време, когато Ола Камара (90+6) оформи крайния резултат след подаване на Йодегаард.

По-същото време фаворитът в групата Испания спечели с 2:0 при визитата си на Малта след голове на Алваро Мората (31, 73).

Румъния пък срази у дома Фарьорските острови с 4:1, като две от попаденията реализира нападателят на Лудогорец Клаудио Кешеру (29, 32), а по един добавиха Чиприан Деац (26) и Джордже Пушкаш (63). За гостите се разписа Давидсен (40-дузпа).

След тези резултати Испания е на върха с пълен актив от 6 точки, шведите са втори с 4, Румъния и Малта имат по 3, Норвегия е с 1, а тимът на Фарьорските острови е без спечелени точки.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2020