Зрелищно 3:3 направиха Тампа Бей Роудис и лидерът Минесота Юнайтед в мач от последния 9-и пролетен кръг на Северно-американската сокър лига (НАСЛ). Българският нападател Георги Христов игра цяла среща за домакините и освен активното си представяне в предни позиции асистира за първия изравнителен гол.

Юнайтед поведе с 12-ата минута чрез Джъстин Дейвис. До почивката обаче домакините обърнаха развоя в своя полза. Първо Христов асистира на Блек Вагнер в 33-ата за 1:1, а в самия край на първата част Лъки Мкосана направи обрата факт.

Началото на втората част започна като първата. Отново след 12 минути игра - в 57-ата, Минесота отбеляза чрез Даниел Мендес и изравни - 2:2. Само четири по-късно Мигел Ибара наказа грешка в защита, което му позволи да се разпише за 3:2. Четвърт час преди края на редовното време Франки Санфилипо, който асистира за попадението на Мкосана, се възползва от пас на Вагнер и отново възстанови статуквото. Гол, който се оказа и последен в двубоя.

След това 3:3 разликата в точките между двата отбора е десет. Минесота Юнайтед обаче е лидер с 20, на три пред втория Сан Антонио и на четири пред Ню Йорк Космос, който пък е с мач по-малко. Роудис е седми с 10 т.

Сега Христов и компания ще се възползват от паузата за почивка преди отново да излязат на терена за мачовете с Форт Лодърдейл на 4 юли и срещу Орландо Сити два дни по-късно.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ