По време на футболния между шотландските Окинлек Талбот и Еър Юнайтед в турнира за купата на страната се случи нещо мистериозно.

Нито играчите, нито феновете на трибуните са забелязали нещо необикновено по време на срещата, завършила 1:0 за нискоразредния Окинлек Талбот, но този странен детайл не убягнал от погледа на по-внимателните зрители и на обектива на камерата. Съвсем в началото на дуела на терена на терена се появява малък бял мъж, който бързо изчезва от зрителното поле на камерите. Според повечето от привържениците на теориите за свръхестественото това едва ли е някакъв ефект, наложен от телевизията, тъй като по време на предаването не се повтори.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Британските медии коментират видеото към инцидента като забавно и нищо повече. Според журналисти става въпрос за технически гаф. Може би силуетът на някой от играчите по някакъв начин се е отразил в друга част на екрана. Всичко това е мистерия.

Потребителите на интернет не бързат да повярват на такова обяснение. Някои вярват, че това е било привидение или мираж. Според други вината е в работата на „Матрицата”, където живее човечеството. Трети говорят за същество от паралелно измерение, а четвърти твърдят, че това е митологично създание като гном или лепрекон, преминал през футболния терен.

Загадъчните кадри обикалят интернет сайтовете, посветени на необясними и необичайни явления, а видеото се превръща наистина във вирусно, разпространявайки се навсякъде.