Часове преди сблъсъка между АИК и Левски от Лига Европа най-голямата звезда на шведския тим Дуули Джонсън бе арестуван. Вероятността полузащитникът да пропусне мача с българския отбор е много голяма, тъй като той на 99% ще бъде изваден от състава на шотландския треньор Алекс Милър, пише gong.bg.

Дуули Джонсън е бил задържан от шведската полиция, заради сексуални контакти с проститутка. Либериецът е известен със скандалните си прояви, като е арестуван и преди това за шофиране в нетрезво състояние, а властите са го прибирали и за побой над съпругата му.

Процесът срещу Дуули Джонсън ще се състои до три седмици, затова се смята за сигурно, че той няма да играе срещу Левски. По информация Джонсън е приел с типичното си непукистко отношение проблемите със закона, и е обявил, че “това не е нищо”, “може да си има която поиска жена” и “няма нужда да плаща за секс, тъй като поне 1000 го чакат на вратата”.

Дуули Джонсън е един от основните играчи на АИК Стокхолм, като от март тази година има и шведско гражданство, но играе за националния тим на Либерия./БЛИЦ