Младата звезда на Барселона Йоско Теменужков – Кун, благодари на всички свои съотборници и треньори, изразявайки огромната си радост от получената повиквателна за получената повиквателна за юношеския национален отбор на България до 16 години. 16-годишният нападател, който има 26 гола за юношеската формация на каталунците от началото на сезона, ще дебютира с националната фланелка на турнир в Албена през април. Участие в надпреварата ще вземат Румъния, Хърватия и Грузия.

"Искам да благодаря на съотборниците и треньорите, които ми помогнаха да се развия като футболист и човек. Още една мечта се сбъдна. Без тях нямаше да е възможно да пътувам на 7 април с националния отбор на България. За мен е чест да играя за моята страна", написа Кун в социалните мрежи.

Очаква се Теменужков да бъде повикан в националния отбор за световните квалификации догодина. Той може да подсили атаката на "лъвовете" в битката за Русия 2018.

Проблем пред селекционера Ивайло Петев и БФС може да бъде амбицията на Испанската футболна федерация да го вземе, макар Теменужков вече да призна, че му се играе за България. Дори да запише мач за юношеския или младежкия отбор на Испания, няма да е проблем Теменужков да играе за мъжкия отбор на България.