Една от звездите на европейския клубен шампион Ливърпул Садио Мане разказа изключително интересна и разтърсваща история за това как е започнал с футбола, а тя може да послужи дори като сценарий за филм. Сенегалският национал призна, че е направил опит за бягство от своя дом в преследване на мечтата си да стане футболист. Той бил готов на всичко заради играта с топка и имал желание да напусне дори училище, а родителите му не одобрявали тази идея. Mане действал спонтанно и напуснал не само училище, но и семейството си, като споделил това само на най-добрия си приятел.

"Подготвих всичко до най-малката подробност, знаейки че не разполагам с никакви пари. Когато слънцето залезе, излязох пред къщата ни, където скрих спортната ми раница, за да не бъда неприятно изненадан при напускането си. Рано на следващата сутрин, около 6 часа, измих зъбите си, като дори не си взех душ. Напуснах без да казвам на никого, освен на най-добрия ми приятел. Вървях дълго време, за да се срещна с един приятел, който ми даде пари на заем за билет за автобус към Дакар", разказва Мане пред „Франс Футбол“ за бягството си.

"Там бях посрещнат от семейство, което не познавах. Веднага започнах тренировки в разпознаваеми отбори. Моите родители обаче ме търсиха под дърво и камък. Те бяха убедени, че моят най-добър приятел знае къде съм. Той обаче издържа и не каза нищо. Но моето семейство и неговото го поставиха под жесток натиск, и той се поддаде. Впоследствие родителите ми се обадиха да се върна вкъщи. Първоначално не желаех да се върна, понеже се срамувах от постъпката си, но след това се съгласих при условие, че ми позволят да изпробвам късмета си, когато завърши учебната година", продължава нападателят на мърсисайдци.

"Имаше 200 или 300 младежи, които чакаха на опашката за своя шанс. Всичко започна лошо за мен, защото когато се представях, станах за смях. Не изглеждах като футболист. Носих гащи, които въобще не изглеждаха като футболни шорти. Бутонките ми бяха разкъсани от двете страни, като ги бях зашил с тел, доколкото можех. Хората, които имаха задачата да правят подбор на футболистите, гледаха към мен и ме питаха: "Наистина ли искаш да станеш футболист". Разбирах ги, но нямах избор. Тъй като не бях толкова зле, те ме взеха. Това беше началото на моето приключение", завършва сенегалецът.