В грандиозен скандал е на път да се забърка звездата на Ливърпул Рахим Стърлинг. Преди няколко дни таблоидът "Сън" го хвана в крачка да се друса с райски газ по време на парти в дома на играча. Всичко това се е случило ден преди мача на Ливърпул с Нюкасъл, който беше спечелен от "мърсисайдци" с 2:0, а един от головете вкара именно Стърлинг.

На видео кадри ясно се вижда как Стърлинг вдишва въпросния газ от оранжев балон, след което започва да се смее до полуда. "Вижда се, че Стърлинг или е в безсъзнание, или е заспал", пише Sun. Райският газ или "хипи крек" кара употребилите го да се чувстват еуфорично и спокойно. Той не е забранен, въпреки че не се продава на малолетни в Англия и Уелс. Според медиците вдишването му може да доведе дори до смърт заради липсата на кислород.

След победата срещу Нюкасъл мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс бе помолен да коментира случилото се със Стърлинг: "Ако си добър професионалист, това не трябва да го правиш. Ще имам разговор с него. Видях видеото и снимките, но искам да говоря с него, за да видя какво ще ми каже. Ясно ми е, че младите правят грешки, но важното е да се учат от тях, за да не ги допускат отново", заяви Роджърс.

12.jpg

13.jpg