Нападателят на новия английския шампион Ливърпул Дивок Ориги разказа за най-големия си детски кошмар, заради който е травматизиран и до днес. Когато бил на 12 години в школата на белгийския Генк, той бил обиждан на расова основа от бащата на момче от съперников отбор.

През октомври миналата година фенове на Ливърпул предизвикаха грозен расистки скандал в Шампионската лига, след като разпънаха обиден плакат по адрес на Ориги от техния тим преди гостуването на Генк. 24-годишният нападател бе обрисуван гол с огромен член, държейки купата от Шампионската лига. Впоследствие от клуба осъдиха жестоко расистките действия на феновете.

"Той беше на трибуните. Възрастен човек, кавказки тип със сива коса, който не спираше да ми крещи. Расистките му обиди бяха безкрайни и ме наричаше с какви ли не имена. Спомням си, че го погледнах, а колкото повече го гледах, толкова повече нарастваше агресията му. Казваше ми, че лъжа за възрастта си и съм по-голям, тъй като на черните не им личи, а аз наистина бях по-висок от другите. Дори сега е болезнено за мен да повторя какво ми викаше, въпреки че мина толкова време. Сравняваше ме с неща, които не са човешки, ако ме разбирате. А аз дори не го бях погледал лошо и не му бях казал нещо нередно. Опитах се да продължа мача, но не можех и избухнах в сълзи. Това бе първият път, когато се сринах така пред толкова много хора. Съотборниците ми ме питаха какво точно се е случило. Как да им го обясня...", спомни си Ориги пред Bleacher Report.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Спомням си, че обратният път към дома беше доста труден, защото си в състояние, в което се чувстваш унижен. Чувстваш се нападнат. Чувстваш се уязвими. На 12 години не разбираш какво се случва, за да можеш да го погледнеш от точната перспектива. Няма какво да направиш, а когато вече не можеш да издържиш на тъгата си, се обръщаш към родителите си. Спомням си, че питах татко защо този човек направи това? Защо някой би направил нещо подобно? И единственото нещо, което баща ми можеше да направи, е да прояви състрадание, и да ми каже, че има неща, които все още не мога да разбера. Моето послание към 12-годишния Дивок би било да продължи напред и да продължи да сияе със светлината си”, добавя белгийският национал.