Една от звездите на Реал (Мадрид) Тони Кроос е начело в трансферния списък на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, твърди испанското списание „Дон Балон”.

27-годишният халф игра под ръководството на Гуардиола една година в Байерн, като двамата спечелиха заедно дубъл с баварците през 2014 година – шампионска титла и Купата на Германия. След това немският национал премина в Реал за 30 милиона евро и се превърна в световна звезда.

Според испанското издание Гуардиола вече се е свързал с агентите на Кроос, но на този етап трансфер на халфа в Манчестър Сити изглежда трудно осъществим. Световният шампион с Бундестима от 2014 година в Бразилия продължи договора си с „кралския” клуб през октомври миналата година до лятото на 2022 година и е един от най-платените футболисти на испанския шампион. Според transfermark.de цената на Кроос е около 70 милиона евро, класирайки го на второ място след Пол Погба от Манчестър Юнайтед. Французинът премина преди година от Ювентус при “червените дяволи” за рекордните 105 милиона евро, но въпреки това е оценяван на само 80 милиона евро.