Само няколко дни след ареста й заради шофиране в нетрезво състояние бившата американска национална по футбол Аби Уамбах призна, че е вземала кокаин и марихуана по време на активната си състезателна кариера.

Уамбах употребявала марихуана на 24 и 25-годишна възраст, а кокаин пробвала за първи път на 25 години, потвърдиха адвокатите й. Тя самата не е присъствала на първия разпит в съда.

През миналия уикенд Уамбах е била спряна за проверка от полицейски патрул, след като преди това преминала на червен светофар. Алкохолната проба се оказала положителна, заради което Уамбах е задържана в ареста, а по-късно е освободена. По-късно е освободена след пълни самопризнания.

Аби Уамбах бе избрана за най-добра футболистка в света за 2012 година. Тя е двукратна олимпийска шампионка с тима на САЩ през 2004 и 2012 година, а миналата година спечели и световната титла. Уамбах има 184 гола в 252 мача за своята страна, с което държи рекорда по голове за национален отбор по футбол (мъже и жени). 35-годишната американка прекрати кариерата си през миналата година.