Една от звездите на украинския гранд Шахтьор (Донецк) Вилиан изрази желанието си да заиграе в английската Висша лига. 24-годишният бразилец бе желан от Челси, но „миньорите” от Донецк отхвърлиха оферта на стойност 4 милиона паунда и сделката пропадна.

„Малко съм разочарован от това, което стана, защото големи клубове като Челси и Тотнъм проявяваха интерес към моите услуги. Челси е страхотен клуб, "сините" спечелиха и Шампионската лига. Тотнъм също е голям клуб и има добър треньор в лицето на Андре-Вилаш Боаш", сподели офанзивният полузащитник пред авторитетното футболно издание Goal.com.

"Всеки един футболист мечтае да играе в английската Висша лига. Но засега това остава в миналото. Спокоен съм и давам всичко от себе си на игрището. Не чувствам никакво напрежение, шефовете на Шахтьор са наясно с моето желание да отида в голям клуб в Италия, Испания или Англия. До края на договора ми остават две години и ще продължа да давам най-доброто на което съм способен. Човек винаги се надява, но аз съм фокусиран върху Шахтьор и искам да се представим добре в Шампионската лига", допълни Вилиан.