Една от звездите на Байер (Леверкузен) Леон Бейли избра да играе за националния тим на своята родина Ямайка, изключвайки вероятни изяви за Англия или Германия.

Роденият в ямайската столица Кингстън 21-годишен нападател бе поканен от селекционера на националния отбор на родината му Теодор Уитмор за мача срещу Бонер за Купата на нациите в зона КОНКАКАФ на 15 октомври.

През изминалите седмици и месеци пред Бейли опции бяха още националните отбори на Англия и Германия. Дядо му и баба му имат британски паспорти, но това не е достатъчно той да играе за „трите лъва“, тъй като според правилата те или родителите му трябва да са родени в Англия.

Вероятността за изява в Бундестима пък бе свързана с издаването на немски паспорт за футболиста, което при най-ускорената процедура щеше да се случи през 2020 година. Иначе ямаецът би могъл да получи германски паспорт след осем години престой в страната, а той е играч на съперника на Лудогорец в Лига Европа от лятото на 2017 година, когато „аспирините“ го привлякоха от белгийския РК Генк.