Голмайсторът на ЦСКА Жорди Кайседо е само на една крачка от участие на Мондиал 2022 в Катар. Това стана факт, след като с националния отбор на Еквадор направиха 1:1 като гост на Перу в мач от световните квалификации в Зона Южна Америка.

Гостите откриха резултата още във втората минута, когато Михаел Естрада получи дълъг пас от Феликс Торес и успя да прати топката под перуанския вратар Педро Гайесе. Пет минути по-късно домакините бяха близо до изравняване, но ударът с глава на Карлос Замбрано се отби от напречната греда.

Въпреки тази възможност за Перу, първото решително спасяване на Ернан Галиндес беше в 49-ата минута при далечен изстрел на Йошимар Йотун. Пет минути по-късно Еквадор едва не се класира за Мондиал 2022, но ударът на Естрада мина встрани от вратата.

Противно на развитието на мача, Перу успя да изравни в 69-ата минута. Появилият се в игра на почивката Едисон Флорес се разписа с глава. 12 минути по-късно Жорди Кайседо се появи на терена на мястото на Михаел Естрада. Гостите опитаха всичко възможно, за да стигнат до втори гол, но нямаха шанса да пробият перуанската отбрана.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Така Еквадор записа седми пореден мач без загуба и е съвсем близо до класирането си на световно първенство за първи път от 2014 г. Математически на Жорди Кайседо и съотборниците му са нужни две точки, които може да бъдат спечелени още на 24 март, когато предстои гостуване на предпоследния в класирането Парагвай.

С 21 точки Перу остана на пето място, което дава право на участие на бараж за Мондиал 2022, като изостава само на точка от Уругвай. На 24 март предстои директен сблъсък между двата отбора, в който при уругвайска победа Еквадор ще спечели директно класиране за Световното.

ПЕРУ – ЕКВАДОР 1:1
0:1 Михаел Флорес (2), 1:1 Едисон Флорес (69)

Перу: Гайесе, Самбрано, Адвинкула, Кайенс, Трауко, Йотун, Карийо, Тапия (90+4-Картахеа), Гарсия (46-Флорес), Пеня (61-Валера), Орменьо (46-Гонсалес)

Еквадор: Галиндес, Еступинян, Торес, А. Пресиадо (81-Ареага), Инкапие, Груесо, Е. Пресиадо (73-Паласиос), Франко (89-Карселен), Плата, М. Кайседо, Естрада (81-Ж. Кайседо)

Лима, „Естадио Насионал де Лима“
Съдия: Вилтон Перейра Сампайо (Бразилия)
Жълти картони: Адвинкула, Гарсия (Перу); Франко, Плата, М. Кайседо (Еквадор)