Бившият капитан на България Стилиян Петров допусна камерата на Канал 3 на първото благотворително събитие на фондацията си.  Инициативата на Петрови в покрайнините на Бирмингам събра стотици звезди от английския и шотландския футбол, както и влиятелни бизнесмени, които подкрепиха финансово и с присъствието си Стилиян.

В специално интервю Петров говори и за живота си днес, огромното си желание да се завърне във футбола, за приятелите, за семейството, за ценностите пред журналиста на Канал 3 Ива Стоянова. Тя е и автор на филма за българската звезда „Стан – да победиш с любов”, чиято премиера беше преди 2 години, след като Стилиян Петров победи левкемията.

Пред камерата за първи път застава и докторът, който го излекува – проф. Дейвид Линч. За битката на Стилиян говорят още треньорът му в Селтик и Астън Вила – Мартин О’Нийл, както и футболният съдия от Висшата Лига – Марк Хауси, който също пребори рак преди години и беше опора за българина в неговата битка.

Стана ясно също така, че на благотворителния търг футболистът на Манчестър Юнайтед Ашли Йънг е дал 14 000 паунда за диамантена огърлица.

На 19 май в 19:19 часа Канал 3 ще излъчи целия филм.