Звездата на Галатасарай Арда Туран изненадващо разкри, че е имал сериозни психически проблеми. 35-годишният бивш футболист на Атлетико (Мадрид) и Барселона беше номиниран за "Най-обичан и примерен футболист на 2022 г. в Турция". Анкетата беше проведена от катедрата по бизнес администрация на Университет Кент в Истанбул. 

Туран си изля душата пред студенти, които имаха възможност да му задават въпроси.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"От години имам проблеми със съня, не мога да спя добре. Причината е чисто психологическа. В Испания беше много трудно. Постоянно ме питаха защо не играем по-добре, защо не си подаваме повече... Аз съм емоционален, изпадам бързо в различни състояния", разказа Туран.

"Признавам, че не се грижа добре за себе си. Имаше моменти, в които не можех да се възстановя добре чисто психически", коментира още той. 

Една от легендите на турския футбол си спомни как хвърли едната си обувка пo страничен съдия на мач между Атлетико (Мадрид) и Барселона. "Беше в среща за Купата на краля, мисля, че водехме с 1:0. Топката удари ръката на Хавиер Масчерано след удар на Фернандо Торес. Всички си помислихме, че е дузпа и спряхме да играем, защото беше дузпа. Барселона премина в контраатака, Меси, Неймар и Суарес ни хванаха и ни вкараха гол.

Допуснахме попадението, докато протестирахме пред съдията. Тъй като недоволството ни продължи и на полувремето, отношението на рефера беше много грубо към нас. Той беше много по-учтив с играчите на Барселона, аз бях много ядосан за това, а и за друго нещо. Дани Алвеш и Ракитич стъпиха на крака ми, а реферът каза „продължавай“. Знам, че това, което направих, беше напълно погрешно, но признавам, че остана като хубав спомен", каза още Арда Туран.


Снимка: Profimedia.bg