Една от звездите в германската Бундеслига и защитник на втория във временното класиране след есенния дял Волфсбург Рикардо Родригес бе замесен в побой в дискотека по време на купон в дискотека на Нова година.

„Аз съм срещу насилието, не пия алкохол и рядко посещавам клубове. Когато обаче става въпрос за някой от семейството ми, трябва да го защитя”, сподели пред „Билд” 22-годишният футболист, който преди дни продължи договора си с „вълците” до лятото на 2019 година.

Швейцарският национал искал мирно да посрещне 2015 година с братята си Франциско (19 г.) и Роберто (24 г.), но нещата не се получили. Празникът бил развален от фенове на Грасхопър, които решили да се разправят с Рикардо Родригес, играл дълги години за градския съперник ФК Цюрих, където в момента се състезава и брат му Франциско.

Многократните обиди и провокациите дошли в повече на швейцарския национал, който ударил рамо на един от феновете и дори посегнал да го удари. Инцидентът дори е заснет и публикуван с видеоматериал в швейцарското издание „Блик”.

„Когато видях, че бутат брат ми и удрят в лицето моя колега, отвърнах инстинктивно. Исках само да ги защитя, но не ударих никой”, каза Родригес за „Блик”. Той трябва да поднови тренировки с Волфсбург на 11 януари на лагер в Южна Африка.

ВИДЕО ОТ ПОБОЯ В ДИСКОТЕКАТА - ТУК