Камерунецът Мохамаду Идрису играе в Бундеслигата повече от 10 години и често е ставал причина за скандали. Сега обаче 33-годишният нападател на втородивизионния Кайзерслаутерн заплашва бившата си приятелка Аня със смърт.

Според информация на таблоида „Билд” в едно от текстовите съобщения, изпращани от мобилния телефон на Идрису към Аня било написано: „Ще те убия”.

28-годишната бивша приятелка на камерунеца се чувства заплашена. „За мен това бе тотален шок. Страхувам се за живота си. Вярвам, че е способен на всичко”, споделия Аня, която работи като продавачка. Тя е подала оплакване в полицията заради заплахите и обидите по неин адрес и вече тече разследване.

Още на 10 август на Идрису е връчена ограничителна заповед и той няма право да доближава жилището на бившата си приятелка на повече от 75 метра. Забранено му е да си контактува с нея по телефона или чрез текстови съобщения, както и да посещава работното място на Аня. Ако футболистът наруши една от тези забрани, е заплашен от глоба в размер на 250 000 евро

„Той трябва най-накрая да спре да ме терориризира”, допълва бившата приятелка на футболиста.

Идрису и продавачката се запознават през 2011 година в клуб в Дюселдорф. Тогава нападателят вкарва голове за Борусия (Мьонхенгладбах), а по-късно преминава в Айнтрахт (Франкфурт). Едва преди три месеца и приятелката му се премества във Франкфурт, но в края на юли дошла раздялата помежду им. В същия ден Идрису искал тя да изчезне от жилището му до 20:00 вечерта, тъй като си имал вече нова приятелка. Освен това призовал Аня да му върне всички подаръци, които й е направил. „Ако те видя отново, искам твоята смърт к….во”, казал футболистът на бившата си тогава. Аня се обърнала към полицията и търси възможност колкото се може по-бързо да напусне Франкфурт.

Адвокатът на Идрису Михаел Боклер отрича клиентът му да е правил каквито и да е заплахи. „Не знам дали нещата се случили точно така. От жилището на моя клиент са изнесени предмети, които по принцип една жена не би носила, като например ръчен мъжки часовник”, споделя Боклер.