Нападателят на Челси Гонсало Игуаин изненадващо обяви, че е взел категорично решение повече да не играе за националния тим на Аржентина. 31-годишният футболист потвърди, че е информирал за това селекционера на двукратните световни шампиони Лионел Скалони.

"Поговорихме и казах на Скалони, че кариерата ми в националния тим е приключила. Желая всичко най-добро на отбора, вече ще съм просто фен и ще гледам отстрани. Премислях всичко няколко пъти и осъзнах, че времето ми като национал е изтекло. Искам да се насладя на повече свободно време със семейството си. За радост на мнозина, решението ми е окончателно", заяви Игуаин пред Fox Sports.

"Стигнахме до три поредни финала, но не успяхме да спечелим трофей, а един от загубените финали се превърна в края на света. Вкарах на Белгия и помогнах на отбора да се класира на полуфинал на световно първенство за пръв път от 24 години, вкарах и много други важни голове, но хората помнят само грешките. Такъв е футболът", добави 31-годишният нападател.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Видях как семейството ми страдаше заради всичко, което се говореше по мой адрес. Хората никога не се поставят на наше място. Едно е да те критикуват заради изявите ти на терена, а съвсем друго да те нападат и обиждат за неща, които нямат нищо общо с футбола", завърши Игуаин.

Дебютът на Игуаин за Аржентина при победата над Перу с 2:1 през 2009 година, като вкарва един от головете. Той има общо 75 мача и 31 попадения за „гаучосите“. В своята кариера нападателят е играл до момента за Ривър Плейт, Реал (Мадрид), Наполи, Ювентус и Милан.