Бившата звезда от английската Висша Лига Марлон Кинг ще влезе в затвора за година и половина. Това реши съдът в Нотингам.
Той беше признат за виновен по обвинението за опасно шофиране. Вследствие на това е предизвикал верижна катастрофа, при която един мотоциклетист е със счупена ръка.

Освен, че ще лежи в затвора, Кинг ще остане и без шофьорската си книжка за следващите три години. Той няма да обжалва присъдата.
За особено утежняващо вината обстоятелство е бил приет фактът, че футболистът се е държал арогантно по време на инцидента. Докато е карал катастрофиралия си автомобил пък е ял сладолед.

Бившият нападател на Уотфорд, Уигън, Мидълзбро и Хъл Сити има опит от престой в затвора, след влезе преди време зад решетките за 18 месеца, след като бе осъден за сексуален тормоз и побой над 20-годишна студентка.

Марлон Кинг, който е бивш национал на Ямайка на практика спря с футбола миналата година. Тогава беше освободен от Шефилд Юнайтед и после не можа да си намери нов отбор. Кинг има 12 гола във Висшата лига.