Словения победи Армения с 2:1 у дома в първата си контрола от подготовката си за Евро 2024. Следващата проверка на тима е на 8 юни срещу България.

Домакините поведоха в резултата в 11-ата минута, когато Ян Млакар се разписа с воле. Арменците успяха да изравнят в 56-ата минута, когато техният капитан Вараздат Ароян беше точен с глава след центриране от корнер. 

Три минути по-късно обаче на терена се появи 36-годишният Йосип Иличич, който още в 63-тата вкара победния гол за своя тим с мощен шут. Така офанзивният футболист се завърна по чудесен начин с националната фланелка, с която не беше играл от 2021-а насам.

Двете големи звезди на Словения - вратарят Ян Облак и нападателят Бенямин Шешко, днес останаха на резервната скамейка за целия двубой.

Въпреки това е напълно възможно двамата да бъдат титуляри в контролата с България, която е на 8 юни, събота, отново в Любляна. Това ще е последната проверка за отбора преди участието му на Европейско първенство в Германия, където е в една група с Дания, Сърбия и Англия.