Звездата на националния отбор на Черна гора Стеван Йоветич обвини играчите на Русия, че само са чакали момент, за да се стигне до прекратяване на квалификацията за Евро 2016 в Подгорица. Както е известно, още в началото на мача вратарят на „сборная“ Игор Акинфеев беше ударен от факла и последва дълго прекъсване на двубоя. След това в 65-ата минута Дмитрий Комбаров беше ударен от монета и съдията Дениз Айтекин от Германия прекрати срещата при резултат 0:0.
 
„Разочарован съм. Това не беше нужно на никого. Излязохме на терена и дадохме максимума от силите си. Вратарят ни спаси дузпа, но сега какво да говорим за това. Когато на терена падна монета, мачът свърши. Имах чувството, че руските футболисти през второто полувреме само чакаха удобен момент, за да се стигне до прекратяване на мача. Още на полувремето ги чух да си говорят: „Още един малък инцидент и веднага съобщаваме на съдията“. Надявам се да не получим някакво жестоко наказание“, заяви Йоветич.
 
Вече беше обявено, че УЕФА е започнала дисциплинарно разследване на случая. Най-малкото, което заплашва националния отбор на Черна гора, е служебна загуба с 0:3.
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА