Коста Рика ще бъде без звездата си Алваро Саборио на Световното в Бразилия. Неприятната за страната новина беше съобщена от клубния му отбор Реал Солт Лейк с изявление, в което се казва, че голмайсторът ще бъде извън игра за поне три месеца. Причината е, че вчера Саборио е получил травмата по време на тренировка.

32-годишният голмайстор е получил фрактура на петата метатарсална костица на левия си крак и впоследствие селекционерът Хорхе Луис Пинто обяви, че няма да може да разчита на най-голямата си надежда в атаката.

Саборио е водещ реализатор на Коста Рика и е играчът с най-много мачове сред активните футболисти на страната – 93 двубоя и 32 гола. Той изигра ключова роля за класирането на Мондиала, вкарвайки 8 гола в квалификациите. В негово отсъствие селекционерът Хорхе Луис Пинто ще трябва да разчита на Брайън Руис от ПСВ Айндховен и Джоел Кембъл, който през този сезон игра под наем от Арсенал в Олимпиакос. Коста Рика е в много тежката Група "D" на световното първенство в Бразилия заедно с Англия, Уругвай и Италия.