ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Защитникът на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг, вратарят на Локомотив (София) Бубакар Гайе, бившият нападател на ЦСКА Али Соу и съотборниците им в националния отбор на Гамбия отказаха да тренират преди предстоящото участие на Купата на Африканските нации в Кот д`Ивоар. Причината за бунта са дължими пари, обявиха гамбийските медии.

Министърът на спорта Бакари Баджие обяви, че играещите в чужбина национали на "скорпионите" настояват да получат по 15 000 долара на човек. Досега те са взели по 5000 на ръка. Това се е случило на подготвителния лагер в Саудитска Арабия.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Гамбийският президент Адама Бароу е наредил спешно да бъде платено на играчите, които настояли да им бъдат върнати международните паспорти. Едва след намесата на държавния глава футболистите се качили на самолета и заминали за Кот д`Ивоар.

Заради бойкота на футболистите и пропадната тренировка на „Индипендънс Стейдиъм“ в Бакау (близо до столицата Банджул) последва бурна проява на недоволство от страна на феновете, които бяха пристигнали, за да гледат заниманието и надъхат отбора преди Купата на Африканските нации. В резултат на това имаше вандалски прояви в околностите на стадиона, които бяха укротени с намесата на полицията.

Купата на Африканските нации в Кот д`Ивоар започва в събота (13 януари) и ще продължи до 11 февруари. Гамбия е в група със Сенегал, Камерун и Гвинея. Първият мач на "скорпионите" на турнира е на 15 януари (понеделник) срещу Сенегал, който ще защитава титлата си от 2021 г.