Бастиан Швайнщайгер и останалите германски национали на Байерн все още се наслаждават на своята ваканция, но ще трябва да заредят сили за лудо 34-часово пътуване до САЩ и обратно.

Днес германският шампион заминава за едноседмично пътуване в САЩ, където между другото ще бъде открит офис на клуба в Ню Йорк и след това ще се изиграят контроли срещу мексиканския Гуадалахара в нощта на петък срещу събота и срещу звезди на американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС) на 7 август.

Световните шампиони с Германия Швайнщайгер, Лам, Мюлер, Нойер, Гьотце и Боатенг, както и полуфиналистите Робен (Холандия) и Данте (Бразилия) няма да пътуват днес, защото са получили допълнителна почивка заради участието си на Мондиал 2014. За мача срещу звездите на МЛС в Портланд обаче те трябва да са на линия и това ще бъде наистина изморително за тях.

На 6 август (сряда) те участниците от Световното в Бразилия ще трябва да излетят в 11:00 часа българско време от Мюнхен и почти веднага след пристигането си да излязат за контролата на Байерн със звездите на МЛС. След мача те директно ще летят за Мюнхен, където ще кацнат в 21:00 часа българско време. Само Жером Боатенг има късмет, защото прекарва ваканцията си в САЩ. Така световните шампиони дори няма да нощуват в Портланд след мача си с отбора на МЛС.