По-голямата част от звездите на Манчестър Юнайтед са ядосани на строгия според тях мениджър Луис ван Гаал, съобщава британското издание Times.

Делегация от играчи на „червените дяволи” дори е провела сериозен разговор с холандския специалист преди няколко седмици. Изискванията им били да получават по-голяма свобода, тъй като чувствали методите на холандеца като твърде смазващи. Играчите споделяли мнението на феновете за липса на креативност в начина на игра, а тренировките не били толкова гъвкави и това спирало прогреса към по-добри резултати.

Изданието не посочва конкретни имена на недоволстващите, но това били предимно играчи, които били свикнали с начина на водене на тренировки от легендарния сър Алекс Фъргюсън.

Луис ван Гаал пое „червените дяволи” през лятото на 2014 година и изведе тима до четвъртото място във Висша лига, връщайки го отново на европейската сцена в групите на Шампионската лига. В момента тимът е на пето място във временното класиране, изоставайки на 5 точки от лидера и градски съперник Манчестър Сити.