Сборен отбор от звезди на американската Мейджър лийг сокър (МЛС) обърна европейския клубен шампион Челси с 3:2 в шоу мач, игран в град Честър (щата Пенсилвания, САЩ).

Треньорът на английския гранд Роберто Ди Матео пусна в титулярния си състав голяма част от звездите, както и Йоси Бенаюн и Ромелу Лукаку, чието бъдеще в тима е под въпрос. В сборния тим на МЛС личаха имената на Дейвид Бекъм, Тиери Анри и Лендън Донован.

Домакините поведоха в 21-ата минута, когато Крис Вондоловски се възползва от грешка на Джон Тери и отблизо вкара за 1:0. В 32-ата минута Тери се реваншира за грешката си и след центриране от корнер на Франк Лампард изравни с глава за 1:1. До края на полувремето нови попадения не паднаха.

След почивката в 58-ата минута “сините” от Лондон обърнаха резултата в своя полза, след като Рамирес центрира и Лампард отблизо отклони топката в мрежата за 1:2. Звездите на МЛС обаче не се предадоха и в 73-ата минута Крис Понтиъс изравни за 2:2, след като се възползва от пас на Дуейн Де Росарио. Мачът вървеше към равенство, когато в първата минута от добавеното време Еди Джонсън донесе успеха на домакините с удар от около 15 метра и рикошет в бранител на Челси за крайното 3:2.

Звездите на МЛС – Челси 3:2
1:0 Крис Вондоловски (21), 1:1 Джон Тери (32), 1:2 Франк Лампард (58), Крис Понтиъс (73), Еди Джонсън (90+1)

Звездите на МЛС: Нилсен, Бейташър, Колин, ДеМерит, Мороу, Де Росарио, Бекъм, Алонсо, Донован, Вондоловски, Анри (Кенеди, Валдес, Фарфан, Понтиъс, Джонсън, Бекерман, Коралес)

Челси: Иларио, Иванович, Кейхил, Тери, Коул, Рамиреш, Есиен, Марин, Лампард, Бенаюн, Лукаку (Търнбул, Ферейра, Чалоба, Луис, Де Брюйн, Пиазон, Азар, Микел, Мейрелеш)