Българският национал Ивайло Чочев и Палермо получиха звучен шамар в битката си за оцеляване в Серия „А“. В мач от 33 кръг сицилианците отстъпиха с 0:4 като гост на Ювентус.

Срещата беше повторен дебют на Давиде Балардини начело на „росанерите“ през този сезон. Преди това той води тима в периода ноември-януари. Постоянните треньорски смени в тима обаче не дават резултат, тъй като Палермо няма победа в първенството вече 13 поредни мача.

Ивайло Чочев започна титуляр и игра без смяна срещу шампионите. Неприятната новина за Ювентус в мача е контузията на Клаудио Маркизио, който беше изнесен на носилка и заменен принудително от Марио Лемина още в 16-ата минута. Все още няма яснота за сериозността на травмата, но според предварителни информации участието на Маркизио на Евро 2016 с Италия е под въпрос.

Сами Кедира откри резултата в десетата минута с удар от воле. Пол Погба удвои в 71-ата, когато на далечната греда засече центриране от корнер. Три минути по-късно Хуан Куадрадо вкара третия гол за домакините. И трите попадения станаха през зоната на Ашраф Лазаар. Симоне Падоин оформи крайния резултат в минута преди края.

С този успех Ювентус още повече се доближи до шампионската титла, тъй като вече има аванс от девет точки пред втория Наполи. До края на сезона има пет кръга. Палермо остана в зоната на изпадащите и заема предпоследното 19-о място с 28 точки, на три от Карпи, който е над чертата.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!