Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен с Ред Бул, който води и в генералното класиране през този сезон, ще стартира от първа позиция на Гран При на Австралия, което ще се проведе в Мелбърн утре.

Нидерландецът спечели квалификацията, като даде най-добро време от 1:16,732 минута. Много близо до него са британските пилоти на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Ръсел остана само на 0,164 секунди зад лидера във временното класиране за сезона, а седемкратният шампион Хамилтън остана на 0,372.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес не попадна в Топ 10, след като имаше проблеми с предницата си и няколко пъти излизаше от пистата. Той ще стартира от последна позиция в Гран При на Австралия, тъй като не записа официално време по време на квалификацията.

Фарнандо Алонсо (Испания) с Астън Мартин ще тръгне от четвърта позиция, а пилотите на Ферари Карлос Сайнс (Испания) и Шарл Льоклер (Монако) са съответно пети и седми в стартовата решетка. Между тях е другият пилот на Астън Мартин Ланс Строл от Канада.