Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Сток Сити започна разследване след като неизвестен извършител е поставил свинска глава в шкафа на нападателя Кенуайн Джоунс. Ужасяващата находка се превърна в тема номер едно за таблоидите в Англия, а за популяризирането й основна заслуга има халфът Брек Шей, който публикува снимка с нея в една от социалните мрежи.

Вестник “Сън” обаче доразви темата, като припомни още 9 от най-тъпите шеги в английския футбол.

Ники Бът и Петер Шмайхел: Легендарният страж на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел кротко си взимал душ след поредната тренировка, когато Ники Бът се промъкнал покрай него и рязко завъртял кранчето на топлата вода. Вратарят обаче демонстрирал отличен рефлекс, обърнал се да види какво става, след което насочил горещата струя срещу нахалника Бът.

”Ники бягаше из цялата баня, за да спаси живота си, а ние се превивахме от смях”, разказва бившият играч на червените дяволи Яп Стам.

Кристиано Роналдо и неговото Ферари: През 2009 година, още докато носеше екипа на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо размаза лъскавото си Ферари в автомобилна катастрофа. На следващия ден на мястото му за паркиране в клубната база била поставена детска количка Ферари. Роналдо приел шегата добре и обещал, че като се прибере у дома ще си поиграе с нея.

Лиъм Риджуел и тоалетната хартия: Звездата на Уест Бромич Лиъм Риджуел се направи на интересен и пусна снимка, как се бърше след голяма нужда с банкнота от 20 паунда. Това сериозно разбуни духовете и Риджуел стана обект на подигравки от феновете. Съотборниците му не останаха по-назад и му напълниха шкафчето с тоалетна хартия.

Уволненият Джейкъб Мелис: Полузащитникът на Челси Джейкъб Мелис бе уволнен от клуба, след като хвърли димна граната на тренировъчната база. Безобидната му шега доведе до задействане на противопожарната аларма и всички служители и играчи бяха евакуирани.

Роби Савидж и тоалетната: Звездата на Лестър Роби Савидж бе глобен с 10 000 паунда от футболната асоциация, а клубът му спря заплатата за две седмици през 2002 година. Причината! Той бе уличен, че се е промъкнал в съблекалнята, в която реферът Греъм Пол се е преобличал, и е облекчил голямата си нужда преди мач. Всичко щеше да се размине без последствия, ако беше пуснал водата!

Вонящата кола на Марио Балотели: Бившият нападател на Манчестър Сити и настоящ на Милан Марио Балотели е известен със странното си чувство за хумор, но понякога и той е ставал жертва на жестоки шеги. Някой от съотборниците му подхвърлил няколко риби в багажника и купето на чисто новото му Мазерати, точно когато тима замина на турне в САЩ. След завръщането от щатите от водилото се носела отвратителна миризма.

Проблеми с колата и за Майкъл Оуен: Бившият нападател на Ливърпул, Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед винаги е пазил доброто си име. Той обаче също е ставал обект на шеги. Малко преди да обяви края на кариерата си, той публикува в социалните мрежи снимка на луксозното си БМВ цялото омазано с яйца и брашно. “Това ще ми липсва, когато спра с футбола”, написа Оуен. После добави: “Седмицата е дълга, отмъщението витае във въздуха”, като не пропусна да изреди и списък на заподозрените.

Джон Хартсън и Пол Гаскойн: Звездата на Уимбълдън от 90-те години на миналия век Джон Хартсън е известен с това, че винаги измисля някоя глупост, с която да стресне новите попълнения в тима. Арсеналът му включва богат набор от номера. Най-безобидния бил да премести колата на жертвата си от паркинга, но се е стигало до там, да изгори костюма на новия си съотборник. В шегите му обаче се е включвал дори и клубния президент.

Пол Гаскойн и щраусът: Ако има някаква простотия, за която току що сте се сетили, да знаете, че Пол Гаскойн отдавна я е направил. Той е царят на тъпотиите, но една от тях надминава всичките му номера. Той взел щраус от зоопарка, облякъл го с екип с номер 8, завързал го за покрива на колата си и потеглил към тренировъчната база. По пътя шофьорите отбивали, когато виждали в огледалото, че автомобилът отзад превозва щраус във футболен екип. Газа и новият му приятел пристигнали в тренировъчната база, той го пуснал на терена и обявил, че това е най-новият играч. Тренировката продължила 4 часа по-дълго от очакваното, защото не е никак лесно да се улови щраус, превозван върху покрива на автомобил.