Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов загуби финала на турнира на малки вратички "Бербатов и приятели", в който той осигури голяма част от наградния фонд от 3500 лева. Интригуващата надпревара се проведе в Слънчев бряг.

В спора за първото място Митко и останалите му съотборници от отбор Юнак отстъпиха с 5:6 след дузпи от Николай Русев-Джангъра и приятелите му от тим Несебър. Най-добрият български футболист в момента не успя да вкара от бялата точка, след като 46-годишният вратар Емил Пергелов спаси изстрела му. С пропуск се отчете и новото попълнение на Лудогорец (Разград) Емил Гъргоров. 

Любопитното бе, че на 1/2-финала Бербо си отбеляза автогол, но въпреки това Юнак би с 2:1 Ахелой. Димитър Рангелов центрира прострелно в наказателното поле, а пред голлинията Митко засече топката в собствената си врата, пазена от Тодор Кючуков. Преди това Гъргоров бе открил резултата. Стигна се до продължение и златен гол на Бадема за крайния успех, класирал Юнак на финала.

За победителите в турнира "Бербатов и приятели" имаше красива купа и парична награда в размер на 2000 лева.

Организаторите раздадоха уникални грамоти на осемте отбора, участвали в първото издание на надпреварата, която смятат да направят ежегодна. За Бербо беше осигурена специална зона за снимки с почитатели и автографи за фенове. /БЛИЦ

3_7.jpg

4_1.jpg

5_1.jpg

6_1.jpg