Може ли автограф на Михаел Шумахер да струва 671 429 евро? Да, ако е на вратата на едно изключително рядко Мазерати MC12, информира сайтът за автомобилни новини autobg.eu. Историята на автомобила е кратка, ясна и победоносна.

Моделът е конструиран през 2004 година с една единствена идея - да възвърне състезателната слава на Мазерати. МС12 е разработен на базата на Ферари Enzo, но крайният резултат е много по-различен - по-дълъг, по-нисък, по-мощен, с две думи - уникален. И резултатите не закъсняват. Моделът се представя отлично в GT шампионата на ФИА.

Но за да бъде допуснат до състезанията, трябва да има хомологирани автомобили, предназначени за свободна продажба. През 2004 година Мазерати произвежда 30 шосейни автомобила MC12. Пет от тях остават за отбрани служители на компанията. Година по-късно бройките, предназначени за пазара, нарастват на 50. Всички те са разграбени като топъл хляб, въпреки че цената им е 600 000 евро.

Сега един от тези автомобили отново е на сергията. Експонатът е регистриран през 2006 година, а собственикът му го е държал предимно в гараж. Поне така показва километража – 9800 изминати километра. В сервизната книжка пък е записана поддръжка за 40 000 евро. И за да придобие още по-голяма стойност на вратата на MC12 има личен автограф на Михаел Шумахер. Явно подписът на легендарния пилот струва 71 429 евро, защото това е разликата в цената на употребяваното Мазерати, спрямо пазарната цена на возилото като ново. /БЛИЦ