Половинката на Григор Димитров - Мария Шарапова, успя да победи легендата Андре Агаси в демонстративен мач, съпътстващ турнира при жените в Щутгарт, в който рускинята е водач в схемата. Маша надделя срещу американеца с 5:1 гейма. Срещата им се състоя на импровизиран корт в музея на "Порше". Присъстващите се насладиха на уменията на тенис звездите, като Агаси демонстрира, че още умее да бродира по корта.

След мачлето американецът разцелува рускинята, която получи и букет цветя. За Шарапова това беше първо излизане на корта след изненадващата й загуба от Дария Гаврилова на турнира в Маями миналия месец. Маша спечели надпреварата в Щутгарт през последните три сезона.

След мача Агаси похвали Шарапова. "Щастлив съм, когато тя печели", заяви американецът с намигване.

Носителят на осем титли от Големия шлем, който на 29 април ще навърши 45 години, живее със съпругата си Щефи Граф и двете им деца в Лас Вегас - родното място на бившия тенисист.

"Чувствам се добре там, тъй като хората не ме приемат като легенда и се държат съвсем нормално с мен, защото ме познават още от малък", обясни Агаси, който има фондация, занимаваща се с ученически проекти, които са насочени към социално слаби деца.

На този етап Агаси не възнамерява да започва треньорска кариера в професионалния тенис. "В момента това не влиза в плановете ми, тъй като треньорската работа не е съвместима с другите ми задачи. Това, което прави Борис Бекер с Новак Джокович, е всекидневен ангажимент. Не мисля, че това е за мен", каза легендата.

ma6a1.jpg

ma6a2.jpg

ma6a5.jpg