Александрина Димитрова и Мартин Тодоров преживяха вълнуващи месеци в Азия. Приключението на младите пътешественици започва през ноември миналата година, когато отпътуват за Индия. Алекс и Мартин преминават през Непал, Шри Ланка и Мианмар, преди да се приберат принудително у дома в София в началото на април.

"Пътят ни минава през Азия към изгряващото слънце. Попадаме в Индия и се отправяме към Непал с влак, а след това стигаме до Шри Ланка", разказаха младите българи при гостуването в "Дарик Кафе".

"Бяхме с най-важните неща за едно пътуване. Но те ни бяха предостатъчни. Даже толкова свикнахме да живеем с тези неща, че като се прибрахме нищо не ни трябваше. По 15 кг бяха раниците", разказа Алекс.

Българка заряза престижна работа и заживя като чергар в Азия

"Планът го мислихме година и половина. Трябва да спестим пари и да разучим къде ще ходим. В крайна сметка се спряхме на Индия. Там беше началната ни точка. След което се отправихме на изток - към Тайланд, Индонезия", сподели Мартин.

"Искахме да обиколим цяла Азия и да усетим какво е да живееш като номад, само с раница. Самото преживяване какво е, да не знаеш къде ще спиш, да разчиташ на гостоприемността на хората. Искахме да изпитаме свободата", подчерта Алекс.

Още от вълнуващия им разказ: