Една от най-големите тайни на семейството на легендата на НБА Меджик Джонсън излезе наяве. Синът на бившия баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс се оказа гей. Това стана ясно, след като Ървин Джонсън-Трети, известен като И Джей, се появи на обществено събитие в Лос Анджелис под ръка с мъж, облечен в кожено палто и носейки дамска чантичка.
 
Пред репортер на изданието “TMZ” 20-годишният син на Меджик призна, че придружителят му е неговото гадже. Това веднага привлече общественото внимание в САЩ и легендата на НБА и олимпийски шампион от Барселона92 даде интервю пред “TMZ”, за да признае, че знае за сексуалната ориентация на сина си от няколко години.
 
“Заедно със съпругата ми Куки обичаме и подкрепяме И Джей. Гордеем се с него. Отдавна знаем, че той е гей. Това стана, когато той беше на 12-13 години. Седнах с него и си поговорихме. Казах му, че аз няма да спра да го обичам, ако той е гей. И Джей си призна и това е всичко”, заяви бившият баскетболист.
 
Разкритието на хомосексуалността на Ървин Джонсън-Трети накара американските медии да припомнят случая от 1991 г., когото Меджик Джонсън излезе пред обществеността и призна, че е носител на вируса на СПИН. Още тогава се появиха съмнения, че баскетболистът е гей или бисексуален.
 
Имаше слухове, че той е бил заразен при сексуален контакт с друг мъж. Част от тях бяха разпространени от друг легендарен баскетболист от НБА – Айзея Томас. Това развали приятелството между двамата и Томас беше изваден от американския отбор за олимпийските игри в Барселона, който стана известен като Дрийм Тийм. 20 години по-късно Айзея Томас и Меджик Джонсън подновиха приятелството си.