Прелюбопитни снимки на Антон Генов, облечен в църковни дрехи, се появиха на профила във "Фейсбук" на митрополит Антоний, чието истинско име е Живко Киров Михалев. Бившият ни футболен топ съдия съобщи пред БЛИЦ, че кадрите са от църква в Берлин. Генов разказа, че е станал иподякон и с удоволствие помага на църквата. Той е близък със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний. Ще му помага и при визитата в България на папа Франциск. 

Не само Генов е до митрополит Антоний. Помагат му хора с име сред обществото, главно бизнесмени. 

"С митрополит Антоний сме близки от години. Вчера се върнахме от Германия, където му помагах за Великден. Имаше служби в Берлин в петък, събота и неделя. Там е седалището на епархията. Много българи присъстваха на службите", разказа Антон Генов пред БЛИЦ. 

"Станах иподякон преди две години. Член съм на Западно и Средно-европейската епархия. Не съм служител на църквата, а помощник на митрополита. Боголюбящ човек съм. След 50-ата ми годишнина реших да съм по-близо до църквата и да помагам с каквото мога. Всеки трябва да носи у себе си добрия дух. Важното е да правим добрини, а не лоши неща. Иподяконите са нормални хора, сериозни, бизнесмени, които могат чрез своите знания и възможности да помагат на църквата", коментира Генов.

"Църквата в Берлин помага на много хора, и на бездомни. Приема ги, хранят се там. Също така много българи, когато пристигнат в Берлин и няма къде да спят, ги приютяват в църквата. Църквите в Западно и Средно-европейската епархия са отворени денонощно. Докато посолствата имат работно време", разказа бившият ни топ съдия.

"И покрай визитата на папа Франциск в България ще бъда до митрополит Антоний и ще помагам. След това ще бъдем и в Рим на 24 май", добави Антон Генов.

"Справя се много добре. Ще ми помага и при визитата на папа Франциск. Благодаря му", коментира и митрополит Антоний.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ