Полицията във Флорида разпространи съобщение, че Алла Владимировна Курникова (на 46 години,  мaйка на световноизвестната тенис звезда Анна Курникова) е била арестувана   по обвинение в небрежност към детето си. Оказало се, че тя оставила заключен и  без надзор в своя дом 5-годишния си син Алън.
 
Възползвайки се от отсъствието на възрастни, малчуганът скочил от втория етаж (от около 4.5 метра), за късмет без никакви сериозни последствия. След което се изкъпал с дрехите в басейна, тръгнал да търси майка си на улицата, където бил забелязан от случаен минувач, който позвънил на 911.


Полицаите не успели да отворят врата на дома и влезнали през прозореца със стълба.

От там се обадили по телефона на майката, която пристигнала едва след около 2.5 часа.

Тя е отведена в полицейския участък и подведена под отговорност за трета степен углавно престъпление и по точно - за оставяне на дете без надзор за повече от 50 минути. (В САЩ не е позволено да се оставят деца ненавършили 12 години сами и без контрол)
.
„Курникова не е успяла да осигури необходимата надзор за поддържане на неговото физическо благосъстояние" - е написано в полицейския протокол. Отбелязано е също, че  полу-братът на знаменитата тенисистка е с ожулени крака и гръб. Той е отведен и настанен в специална детска стая към медицински център "Св. Богородица".

Преди около 5 години, за първия дом на семейство Курникови в Маями за около 6-7 млн.долари, възникна спор между тенисистката и родителите й, който стигна до съда. От тогава те живеят разделени./БЛИЦ