Легендарният баскетболист Бил Ръсел е бил арестуван на международното летише в Сиатъл, тъй като е имал зареден револвер в ръчния си багаж. 79-годишният Ръсел е бил задържан при проверката преди полета, когато е намерен револверът “Смит енд Уесън” 38-и калибър.
 
Според правилата в САЩ пренасянето на заредено оръжие в ръчния багаж е строго забранено. То може да бъде транспортирано в багажното отделение, но само при предварително предупреждаване на летищните власти и на авиопревозвача. Бившият баскетболист от НБА трябва да плати глоба от 7500 долара.
 
През цялата си кариера Ръсел играе за Бостън (1956-69), като за точи период печели 11 шампионски титли на НБА. Той е петкратен носител на приза MVP на сезона и 12-кратен участник в Мача на звездите. В негова чест “келтите” оттеглиха екипа с № 6.
 
Бил Ръсел е първият тъмнокож треньор в историята на НБА, след като води Бостън между 1966 и 1969 г. През 2011 г. Барак Обама връчи на Ръсел президентския медал за свобода – една от двете висши награни на САщ за граждански лица.