Шампионът от Тур дьо Франс за 1997 година Ян Улрих беше арестуван за незаконно проникване в дома на известния германски актьор Тил Швайгер, информира „Дойче Веле“.

Инцидентът е станал на остров Майорка. Швайгер направил парти в дома си, но не поканил своя съсед и приятел Улрих. Бившият колоездач обаче прескочил оградата и проникнал на купона, където започнал да заплашва актьора и неговите гости с дръжка от метла.

Веднага е подаден сигнал в полицията, а 44-годишната колоездачна легенда е бил арестуван. Това не е първото провинение на Улрих, който през 2007 година прекрати кариерата си. През 2015 година той наруши правилата за движение, което предизвика автомобилна катастрофа.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

При арестуването си от испанската полиция бившият колоездач извикал на Швайгер: "Вече не си ми приятел!" Самият актьор разказва, че през последните две години съседът му коренно се е променил и изпаднал в психическа дупка.

През кариерата си Ян Улрих има и олимпийски злато и сребро от Сидни 2000. През 1999 година спечели Обиколката на Испания и има три световни титли от шосейното колоездене. През 2006 година беше отстранен от Тур дьо Франс заради положителна допинг проба.