Асът в "армейската" отбрана Иван Турицов откликна на поканата на учениците от 12 "А" клас на столичното 23-то СУ "Фредерик Жолио-Кюри" и стана част от впечатляващата идея за изненада на класната им ръководителка.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Българският национал с готовност се отзова, очарован от разказа на тийнейджърите за тяхната любима учителка по география Симона Лукарска, която най-редовно и всеотдайно подкрепя ЦСКА от трибуните на Сектор "Г".

Футболистът сюрпризира преподавателка, докато тя разглеждаше клубния музей. Турицов й подари своя фланелка с личен автограф и благодарност за постоянството и клубна привързаност през годините.

Бранителят демонстрира познанията си по нейния предмет пред специална географска карта, на която са отбелязани всички точки по света, където "червените" са гостували през своята история. Играчът разказа интересни впечатления от визитата на норвежкия Бодьо в Лигата на конференциите, където мачът се игра при нетрадиционни условия и минусови температури отвъд Полярния кръг.

Това обаче не беше всичко за видимо развълнуваната дама. Сърцатият защитник влезе в ролята на гид, съпровождайки я в увлекателен тур из стадион "Българска армия". Разходката завърши със сълзи от радост и умиление, тъй като на трибуните в пълен състав, целият 12 "А" клас очакваше нищо неподозиращата класна с настоятелна и оригинална покана: "Ще дойдете ли с нас на бала?"

На фона на любимата песен "Сърца червени, сърца милиони", очаквано положителният отговор и последвалите емоции трогнаха и самия Турицов. Той искрено отговори на многобройните въпроси на учениците, разкривайки им за нелекия си път досега, за жертвите и лишенията на спортистите и как е пропуснал своя абитуриентски бал заради футбола.

За финал им пожела да се насладят с пълна сила на предстоящия си празник, но паралелно с това да наблягат на образованието и да преследват докрай мечтите си.