Красимир Балъков е бил един от отбраните гости на тържеството по случай 80-годишния юбилей на бившия си шеф в Щутгарт - Герхард Майер-Форфелдер. Оттеглилият се от футбола функционер с респектираща визитка организирал парти в ограничен кръг в специалната ВИП ложа на дългогодишното си работно място - стадион “Мерцедес-Бенц Арена”.

Заедно с Балъков, който неотдавна бе коронясан от германците за футболист №1 в историята на Щутгарт, на тържеството присъствали други бивши звезди на клуба от калибъра на световните шампиони Гуидо Бухвалд и Томас Бертолд, европейският Фреди Бобич, сегашният треньор на отбора Бруно Лабадия и др. Исполинската си снага сред гостите извисил и големият бомбардир от миналото Дитер Хьонес, който привлече Балъков от Спортинг (Лисабон) като мениджър на Щутгарт през 1995 г. Тогава Майер-Форфелдер беше клубен президент и по-късно оцени качествата на българския плеймейкър, като подписа дългосрочния договор с него, който го превърна в една от най-добре платените звезди на Бундеслигата.

Винаги досега Балъков е подарявал на Майер-Форфелдер вратовръзки. “И сега продължих тази традиция", сподели пред "Труд" по телефона от Германия бившият капитан на националния отбор.

"Този път избрах много елегантна вратовръзка с комбинация от червено и синьо. Това са цветовете на неговия клуб Щутгарт и неговата партия Християндемократически съюз", добави Бала.

Като представител на тази политическа сила, лидер на която днес е канцлерът Ангела Меркел, Майер-Форфелдер е бил дълги години културен и финансов министър на богатата германска провинция Баден-Вюртемберг. В периода 2001-2006 г. той беше президент на Германския футболен съюз и при неговото управление се игра контролата България - Германия (2:2 на “Герена” през 2002-а с голове на Бербатов и Балъков), която с телевизионните си приходи тогава осигури финансова стабилност за БФС. По-късно германецът бе обявен за Доктор хонорис кауза на Бургаския университет. Самият Балъков не стяга тържество за предстоящия си рожден ден. Славната десетка от Пеневата чета навършва 47 години в петък. “Ще бъда в Испания с децата си и с тях просто ще отбележим този празник, не съм планирал нещо друго”, разкри Бала.