Легендата на Манчестър Юнайтед Норман Уайтсайд гостува в Банско по покана на официалния фенклуб на "червените дяволи" в България, оглавяван от Емил Йорданов.

Най-младият голмайстор за всички времена на английския колос беше посрещнат топло у нас, а в зимния курорт го аплодираха стотина запалянковци. 50-годишният Уайтсайд пристигна в България заедно с жена си Денис Уайтсайд.

За топлото му посрещане, типично по български, акцент беше богатата трапеза с традиционни за нашия регион ястия, разбра БЛИЦ СПОРТ.

Част от менюто, с което банскалии нагостиха звездата, бяха запазена марка рецепти за пиле със зеле, миш-маш, баница, боб яхния и други.  

Уайтсайд изгледа дербито срещу Манчестър Сити в компанията на български фенове на Юнайтед. 18-годишният Маркъс Рашфорд донесе радост на "червените дяволи", наказвайки "гражданите".

"Рашфорд е страхотен играч, дано продължи да се развива в тази възходяща линия", коментира Уайтсайд пред българските фенове на Юнайтед.

"Благодарим ви, г-н Уайтсайд. Дойдохте в България и победихме Сити, вие сте на кадем", възкликнаха българските запалянковци на "червените дяволи".

На пресконференцията, която даде в Банско, Норман получи подарък - шалче на Спартак (Варна), с което се закичи. Именно заради "соколите" беше предишната му визита в България. На 19 октомври 1983 година Юнайтед гостува на Спартак за КНК, а Уайтсайд и съотборниците му печелят с 2:1.  На реванша в Манчестър "червените дяволи" побеждават с 2:0.