Представителките на спорта печелят престижни награди за красота не само в България. Както е известно, футболната съдийка Джулиана Бутракова грабна приза Мис България Глоуб 2020. Сега в Испания представителка на спорта също стана притежател на корона за красота. Бившата баскетболистка Андреа Мартинес спечели титлата Мис Вселена Испания. Конкурсът се проведе в Тенерифе.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

След като беше коронована, 27-годишната красавица предизвика сериозен интерес към себе си. Така изплува и спортното ѝ минало. Стана ясно, че тя не е била обикновена баскетболистка, а е била част от националния отбор на Испания за девойки до 15 г. Талантът ѝ е забелязан още в училище и след няколко пробни тренировки става част от тима на областта Кастилия и Леон. Оттам пък е призована в националния отбор.

С времето обаче 180-сантиметровата красавица загърбва спорта и се впуска в кариерата на модел. Заради външния си вид печели много почитатели, а след спечелването на титлата за красота се увеличават и последователите ѝ в социалните мрежи.