Димитър Бербатов е подарил свой екип от Манчестър Юнайтед на българското училище към Посолството на България в Лондон. Ето какво заяви оттам за БЛИЦ директорът на училището Снежина Мечева.

“Фондация „ Димитър Бербатов” ни изпрати за края на учебната година нещо изключително ценно: Димитър Бербатов ни дари свой екип от футболния клуб Манчестър Юнайтед с автограф („Berbo”). С тази фланелка нашата футболна знаменитост дори е вкарал гол!

Ние обаче няма да сложим подаръка в стъклена рамка (както някои предложиха), а ще го обявим на търг сред българската общност във Великобритания ( и не само!) и ще искаме добри хора с добри възможности да се включат по интернет в наддаването, защото целта ни е благородна: средствата ще отидат за ремонт и обзавеждане на новата класна стая, която посолството любезно ни предостави за следващата учебна година. Без тази стая не би било възможно догодина най-голямото българско училище зад граница да продължи своята работа в нормални условия.

Освен класовете от 1 до 8 , от две години си имаме гимназия, а от тази година и предучилищна група „Азбукарче”. Децата ни са повече от 200, учим от понеделник до неделя включително, за да можем да обхванем всички.

Интересът към училището не спира. Добре че както винаги българските дипломати правят всичко възможно, за да ни подкрепят. С нас са и Българският Сити клуб в Лондон, и „Приятелите на България” във Великобритания, с чиято помощ организирахме вече Първи Българо- Украински благотворителен бал и набрахме значителни суми. Само да припомня, че на този бал фланелката на Шевченко с екипа на Челси спечели при наддаването между нашия посланик и принц Кирил – 250 британски лири!

По никакъв начин не можем да допуснем спорният трофей на нашия бате Бербо да спечели по-малко! И затова искаме да поставим първоначална цена 250 паунда! Ваяна от 7 клас ми сподели: „ Госпожо, ние имаме едни приятели в Лондон, на които цяла стая в дома им е облепена със снимки на Бербатов, чаршафите, в които спят, са с лика му. Аз ще им кажа да се включат в аукциона!”
Много се надяваме, че ще има и други желаещи и чакаме оферти от цял свят засега на и-мейл: s. metcheva@ orange.net.

Благодарим на Фондация „Димитър Бербатов” за отзивчивостта и за официалната покана Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) да се включи догодина като официален партньор на кампанията „Успелите деца на България” – 2010.